Eenzaamheidsproject Beekdaelen

Op deze pagina vind je alles wat te maken heeft met het eenzaamheidsproject in de gemeente Beekdaelen. Mis je iets, laat het dan weten!  Gebruik de contactknop!

 

Beschrijving van het project

Als je hier onder op de lees verder knop klikt krijg je de omschrijving van het Eenzaamheidsproject Beekdaelen. Je leest de doelstelling, doelgroep en de acties die ondernomen worden of in voorbereiding zijn. 

ACTUEEL

Tijdens de week tegen de eenzaamheid is in de gemeente Beekdaelen een krant uitgegeven waar zo veel mogelijk initiatieven rondom eenzaamheid besproken worden. Een paar worden er uit gelicht. 

Over de Facebook pagina

Op Facebook is de pagina “Eenzaam in Beekdaelen?” gemaakt. Let hierbij goed op het vraagteken. Die leidt de ondertitel in: “Daar moet iets aan te doen zijn”. Belangrijkste daarbij is natuurlijk dat iemand ook daadwerkelijk iets aan de eigen eenzaamheid wil doen. Op de FB pagina willen we informatie geven over de mogelijkheden binnen Beekdaelen. 

Wie is eenzaam?

Over het probleem van eenzaamheid wordt veel geschreven en gepraat. Het lijkt er op dat het een maatschappelijk probleem is dat steeds groter wordt. Maar dat is niet zo. Eenzaamheid is een verschijnsel dat door de jaren heen een ongeveer even groot gedeelte van de mensen treft. Dat weten we omdat dat al jaren gemeten wordt.