Eenzaam in Beekdaelen?

Daar moet wat aan te doen zijn...

Waarom een Facebookpagina?

We zijn een Facebook pagina gestart om ook op die manier bekendheid te geven aan het feit dat we in Beekdaelen iets aan eenzaamheidsproblematiek willen doen. We willen bekend maken wat er al gebeurt en welke plannen en ideeën er zijn. We willen de aandacht van alle burgers vestigen op het feit dat er medeburgers zijn die eenzaam zijn en daar (soms grote) problemen mee hebben. Niet dat het gemakkelijk zal zijn om de eenzaamheidsproblematiek van je medeburger op te lossen, maar iedereen kan, zoals minister De Jonge al ooit zei, “een goede buur zijn”. En nog dit jaar willen we een meldpunt in Beekdaelen hebben waar je terecht kunt wanneer je het een goed idee vind een keer een goed gesprek over je eenzaamheid te hebben. Over dat meldpunt zullen we op korte termijn meer berichten.

Klik op het Facebook icoon hierboven om (terug) naar de Facebookpagina te gaan.
Vergeet niet om, eenmaal daar aangekomen, de pagina te liken en graag ook te volgen

In gesprek

Als je je eenzaam voelt en je wil daar iets aan veranderen, dan mag je op onze steun rekenen. Onze steun is dan de steun van de gemeente Beekdaelen en een grote groep professionele en vrijwillige hulpverleners. Binnen Beekdaelen wordt op dit gebied al veel gedaan, maar we gaan hier niet opsommen wat dat allemaal is. We zijn bezig daar een goed overzicht van te maken, maar wat we belangrijker vinden is, om samen in gesprek te gaan.

Elders op deze site staat een en ander over eenzaamheid geschreven, en wat je daaruit kunt leren is, dat eenzaamheid een gevoel is dat per persoon weer anders is. Het kan best zijn dat je je heel erg geholpen voelt met het aanbod dat er al is, maar misschien heb je in de eigen situatie toch net even wat anders nodig. Daarom: laten we het er over hebben. We zijn er van overtuigd dat, wanneer je eenzaam bent in Beekdaelen, daar toch écht iets aan gedaan kan worden.