Saskia Noort en de betaalmuur

Natuurlijk moet een krant het hebben van advertenties en betalende abonnees. Ik betaal voor De Volkskrant en De Limburger. Daarom heb ik toegang tot alle artikelen en columns. Best wel vaak lees ik iets waarvan ik denk: dat moeten mijn familie en vrienden ook lezen. De krant vind dat ook een goed idee, dacht ik, want ik krijg de mogelijkheid om dat artikel via Facebook te delen. Alleen: familie en vrienden krijgen dan een regel of tien te lezen en de rest verdwijnt achter, wat zo mooi heet: een betaalmuur. Je mag het lezen als je een abonnement neemt. En dan ben ik in plaats van te delen anderen aan het oproepen een abonnement te nemen op een krant waar ze misschien helemaal geen abonnement op willen nemen. Dat vind ik irritant dus heb ik een pdf-je gemaakt van de column van Saskia Noort die ik vandaag in De Limburger las en die ik wilde delen. Bijgaand de column in pdf. Misschien bega ik nu een misdrijf, en dan is het wat mij betreft afgelopen met het delen. Maar mijn website heeft geen miljoenenpubliek dus misschien kom ik er mee weg.

Lees: Saskia Noort over de corona-ontkenners. Klik hier….

Reacties zijn gesloten.