Wat doet muziek?

Zoals het bij vragen vaker het geval is: hoe gemakkelijker ze klinken, hoe lastiger ze te beantwoorden zijn. Wat doet muziek? Waarom vinden zo veel mensen muziek belangrijk, belangrijker en soms het belangrijkst? Waarom houden we van de ene muziek wel, en vinden we andere niet om aan te horen?

Howard Goodall

Howard Goodall is een Engelse componist en muziekpresentator die naast de eigen composities TV programma’s heeft gemaakt over muziek. De manier waarop hij dit gedaan heeft kan met een gerust hart fenomenaal worden genoemd. De vraag naar wat muziek doet is bij hem dan ook in uitstekende handen. Voor het Engelse Channel 4 heeft hij een serie gemaakt “How Music Works”. Voor wie dat per se wil, kan deze serie waarschijnlijk nog wel op DVD te koop zijn. Maar eenvoudiger is er gewoon op Youtube naar te kijken.

klik hier voor de eerste aflevering.

De volgende drie zijn voorts gemakkelijk op Youtube te vinden. De programma’s zijn niet ondertiteld, maar Goodall spreekt dusdanig verzorgd Engels dat het met enige kennis van deze taal goed te volgen is.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *